DBMs medarbejderteam stod i slutningen af marts for 2 dages uddeling af vaskepulver og konserves med kød ved husbesøg i flere af roma-landsbyerne. I Gamacesti foregik det med opbakning af et team fra Pucioasa ledet af Nicolae Vulpe og fra Targoviste ved Alexandru Savu. Der blev også brugt tid på at tale med romaerne om tro på Jesus som frelser og delt Ny Testamenter ud.

Presserende ønske om dåb

Maria Furdui var en af dem, der havde ventet på at få besøg. Hun er 53 år, er nyresyg og går regelmæssigt til dialyse. Hun afventer at skulle i fængsel for at afsone en fængselsdom, hvor hun i første omgang er stillet 9 års fængsel i udsigt.
Maria har godt været klar over sin situation, hvor hun ikke ved, om hun med sin sygdom kommer godt igennem opholdet i fængslet. Derfor havde hun et ønske om at få talt ud med Gud og blive døbt forinden. Det skete med en samling foran huset, hvor Nico Vulpe talte til hende og til de fremmødte – hvorefter Maria blev døbt i den store grønne balje.

”Virkelig fri”

Det var et stærkt vidnesbyrd om behov for tilgivelse og efterfølgende bekendelse af, hvordan hun nu måtte tro at hun ved dåbens løfte får lov at være død med Kristus og genoprejst med ham og dermed en ny skabning.

Selv om hun skal i fængsel får hun lov at vide sig som en fri person med Jesu ord om at ”hvis sønnen får frigjort jer, så skal I være virkeligt frie” (Johs 8:36).

Glæde og fred

Midt i juni kunne DBMs medarbejdere skrive, at Maria får lov at være et vidnesbyrd om Jesus og at hun nu med stor fred og glæde læser sin bibel, beder og går rundt og synger små kristne sange. Hun fortæller også, at hun er parat til at tage sin fængselsstraf, for hun har fred med Jesus. Hun har fået en glædelig melding om at der vil gå ca 3 måneder mere før hun skal til fængslet for at afsone. Det er glædeligt, fordi ventetiden (hvor hun går med eletronisk fodlænke) trækkes fra i den samlede fængselsstraf.  I denne ventetid vil hun ofte få besøg med andagt og forbøn.