Gigi Gugiu fortæller fra Speranta DBM i Câmpulung om besøg aøjenlægef en øjenlæge fra USA dette efterår.

Kære venner I perioden fra den 15. – 18. september gennemførte vi et projekt i de 4 romalandsbyer Gamacesti, Dragoslavele, Cetateni og Valea Macelarului sammen med 2 øjenlæger.

Dr. Kevin Henne er øjenlæge og driver en klinik i Winter Haven, Florida i USA. Han og hans kone følte for 10 år siden, at Gud mindede dem om at tage til Rumænien. Siden da er de hvert år kommet for at undersøge øjnene og yde hjælp til fattige i Rumænien.

Hidtil har de hjulpet fattige, ved at de opholdt sig i en kirke eller på andre oøjenlægefficielle steder, hvor de fattige så kom til dem. Men her var han glad for at kunne gå ud og hjælpe de fattige lige der, hvor de bor. Kevin Henne så deres forhold og
blev slået af den tydelige fattigdom. Omkring 250 personer blev undersøgt, hvoraf 80 % fik gratis briller.

Det var en stor oplevelse for mange, at de nu kunne læse tekster. Blandt de ældre beboere viste der sig en del tilfælde af grå stær. Det så alvorligst ud for den 8-årige dreng fra Cetateni, Mihai Maruntelu, som havde medfødt grå stær og trængte til operation snarest muligt.

Der var en gruppe evangelister med øjenlægen og sammen med vore folk talte de med beboerne om Guds frelsesplan og opfordrede dem til at komme i kirken.

Der var flere fra alle landsbyerne, der ønskede at høre mere om Jesus. Bed for alle disse personer, at Gud må åbne
deres sjæls øjne. Vi ved, hvem der har fået øjnene undersøgt og regner med at besøge dem alle for at spørge, om de syntes om dette arrangement, og om de ønsker, Besøg af øjenlæge at vi gentager det næste år. Vi håber således at etablere et venskabeligt forhold til dem. Det var et velsignet missionsarbejde og vi takker Herren for, at det blev muligt.

Gud velsigne jer!
Speranta holdet fra Câmpulung.
Gigi Gugiu