DBM har sat flere indsamlinger i gang på samme tid – og har med stor tak også modtaget donationer fra rigtigt
mange rundt i hele landet. Ingen af indsamlingerne er afsluttet endnu.

Indsamling: Minibus

Kirkens medlemmer i Pucioasa slider deres biler ved at køre madvarer, tøj og madrasser til roma-landsbyerne – og igen og igen også holder andagt, gademøde, kurser og møder i DBM-husene. Al den kørsel vil kunne lettes, om kirken har en minibus til rådighed. Derfor satte DBM en indsamling i gang i januar. Der blev sat et mål på 175.000,- på denne indsamling. Til højre ses en overfyldt varebil fra en af de ture med madforsyning, der blev kørt under Corona-tiden.
Bidrag kan sendes på MobilPay på 37930, mrk. MINIBUS

Indsamling: Nødhjælp til lutherske kristne i Ukraine

Der gik ikke mange dage efter krigen i Ukraine var begyndt før DBM blev spurgt om at formidle hjælp til  kristne i Ukraine. Den mest oplagte kontakt inde i Ukraine var den samarbejdspartner via Lutheran Heritage Foundation, som DBM har udvekslet bøger med. Indsamlingen kommer ind i Ukraine via Odessa, hvor den lutherske kirkes præsteskole ligger. Her er der ikke sat slutmål på indsamlingen, da krigen ikke er stoppet og behovet fortsat er massivt. Behovet for støtte er konstant. På det seneste har det vist sig, at det selv i Odessa kniber at skaffe mad og medicin til dem, der trænger.

Så er det glædeligt, at Sergiu Trifa, som tidligere har oversat hæfter til rumænsk for DBM, både modtager flygtninge fra Odessa og sender varer ind i Ukraine efter denne kirkes behov. Sergius arbejde kan følges på hans facebook-profil. Sergiu samarbejder med et luthersk præsteægtepar fra USA, som kan følges på LifeForUkraine‘s facebookprofil. Til højre ses Sergiu og nogle af de ukrainske flygtninge.
Bidrag kan sendes på MobilPay på 37930, mrk. UKRAINE

Indsamling: Ukrainske flygtninge hos Nicu og nødhjælp ind i Ukraine.

Da Nicu Vulpe var på besøg i DK i slutningen af februar, kunne han fortælle om at kirken i Pucioasa kan sende konserves, madrasser og minibøger ind til flere kontakter inde i Ukraine – og om hvordan flere flygtninge også er kommet til Pucioasa. Derfor blev der lavet en lille indsamling oven i de andre – også uden mål – og som der ikke er skrevet om andre steder. Til højre ses hvordan menigheden i Pucioasa fylder en stor varebil med madvarer, madrasser og andet godt, som skal leveres langt ind i Ukraine.
Bidrag kan sendes på MobilPay på 37930, mrk. NICU

Indsamlet pr. 30.3.

MINIBUS:   108.400

UKRAINE:  172.205

NICU:          35.760