Der er en evangelisk kirke i Câmpulung, der som missionsindsats ugentlig besøger Colibasi-fængslet.
Fængslet ligger syd for Câmpulung i retning af byen Pitesti og er et fængsel, som bla. har været kendt for et stort antal tilfælde af tuberkulose blandt de indsatte.

Det kriminelle ligger lige for

De involverede fra kirken mødte der nogle indsatte fra roma-landsbyen Gamacesti, hvor DBMs team arbejder. Roma-livet er ofte på kant med loven. Dels er mange romaer uden fast arbejde – og bliver derfor let involveret i småkriminelle aktiviteter som at tage (stjæle) træ til opvarmning i skoven eller lign. Ofte forsøger de også at sælge træ fra skoven for at skaffe penge til andre ting. Dels var der i sommeren 2016 en større politiaktion i Gamacesti, fordi nogle romaer havde været involveret i en form for skovdrift med tvangsarbejdere.

Stor nød

I alt er der 36 romaer fra Gamacesti, som enten sidder i fængslet eller er ”fængslet” hjemme med fodlænke. De sidder inde med domme på 2-4 år – og hver af disse indsatte har 2-3 børn hjemme. Disse børn har nu ikke nogen til at forsørge sig, så de lever enten af naboer og bedsteforældres hjælp eller begynder selv en kriminel løbebane. Forældrene har ingen form for indkomst, så disse familier har stort behov for alt.

DBMs team får lov at hjælpe

Derfor besluttede den evangeliske kirke sig for at hjælpe dem med penge til mad. Samtidig bad de Gigi, Virgil, Adi og Daniel om at hjælpe med at fordele maden til de mest trængende. Oven i dette er der sendt penge fra DBM i Danmark, for at hjælpen kan nå hele vejen rundt. Det giver samtidig en god anledning til at række evangeliet til disse familier og deres børn. Vi får også lov at læse i Bibelen med dem og vi mærker deres anger over den situation, de har bragt sig selv i. Enkelte blandt dem har også spurgt efter gentagen undervisning og forbøn i deres hjem. På den måde kan håbet i julens budskab også få lov at lyse i disse hjem.

Vær med til at bede og bakke op om støtten til disse ulykkelige familier fra Gamacesti.

BLIV MEDLEM AF DBM – for 50,-/året hjælper du DBM at fastholde fradragsret for gaver – se HER hvordan.