I Valea Hotarului lige uden for landsbyen Dragoslavele har DBMs team kontakt med en del ældre roma’er.

Livet kan være ganske hårdt, når ungdommens kræfter og energi ikke længere rækker til det hårde arbejde på kanten af naturen.
Kvinden Veruta Grancea bor i Valea Hotarului. Hun er mor til Nicolai Grancea, som døde af en leversygdom sidste år.

Nu er Veruta Grancea også blevet ramt af en række sundhedsudfordringer. Hun har smerter og har haft brug for at DBMs team kom forbi med
hjælp og lyttede til hende. Når man kommer til hende, ser man da, at hun varmer sten på sin varme stove (ovn). Disse sten bruger hun i meget varm tilstand til at presse mod de steder, hvor hun har smerter, i håbet om at det vil dæmpe smerterne. Det gør naturligvis meget ondt – både smerterne og de glohede sten, og derfor sidder hun ofte og græder, når DBMs team kommer. Den medicin, hun har fået, vil ikke rigtigt hjælpe. Samtidig har hun heller ikke råd til at købe den nødvendige medicin, så hun er virkelig i nød.

Døv oplæsning

Det ældre ægtepar Andrei Garcea og hans hustru Elena bor i samme landsby. Deres situation viser også, hvor tungt livet kan blive – men også hvordan de finder en trøst og glæde midt i kampen. Elena Garcea er fuldkommen døv.
Til gengæld kan hun læse – og læser gerne højt for Andrei. Hun læser derfor op fra både Bibelen og de kristne bøger, som de har. Det begynder dog også at knibe med synet, så hun læser helst dem, der er trykt med større skrift. Så DBMs børnehæfter med stor skrift og korte afsnit læses også hos de ældre.