p1150524webGodt 650 hardback udgaver af Luthers lille katekismus på sproget Farsi blev mandag d. 19.12.16 fordelt ud fra DBM i Brændstrup. Da havde Dansk Balkan Mission kaldt sammen til et ”fordelings-event”, afholdt på Brændstrup kristne friskole. Både stiftspræster, herboende iranere og medarbejdere fra både flere missionsorganisationers asylarbejde flere steder var til stede.

Bøgerne er trykt i Tyskland af den selvstændige lutherske kirke (SELK), de er alle betalt i USA af Lutheran Heritage Foundation og deles gratis ud i hele Europa. DBM forventer at kunne sende et tilsvarende antale af andagtsbogen ”Et er nødvendigt” den anden vej senere.

fullsizerenderwebVed arrangementet blev historien bag denne kontakt fortalt. I forbindelse med korrekturlæsning eaf andagtsbogen er der brug for personer med både sproglig og teologisk kundskab for at opnå det bedst mulige resultat.
Det lykkedes at finde en af disse korrekturlæsere i Leipzig i SELK, hvor de var i færd med at lave denne oversættelse til farsi. Det var i forlængelse deraf, at DBM blev kontaktet af Matthew Heise fra LHF.
Der blev læst op af både den danske lille katekismus og versionen på farsi. Sam Amalyri, som tidligere har været omtalt i T&M fortalte lidt af sin livshistorie med fængselsophold i Iran, ligesom Roger Zieger fortalte fra asylarbejdet i Tyskland, bla i kirken Steglitz Lutherisch i Berlin.

Til slut blev de bestilte bøger fordelt. Der var bestilt knap 900 bøger, hvilket var mere end bilen fra Tyskland kunne bære. Alle fremmødte fik det bestilte antal med, imens restordrerne vil blive forsynet så snart, der kommer en næste tur. Bestil gerne bøger her!

p1150529web