Estera Decean er fødselslæge og arbejder på et stort hospital i byen Sibiu i Rumænien. Hun deler små strikkede huer, tæpper og andet ud til forældre til for tidligt fødte børn på afdelingen.

Besøg af fødselslæge.

Ved medarbejderfest 3/3-2023 havde DBM besøg af Estera Decean, der er fødselslæge og arbejder bl.a. på en intensiv afdeling for for tidligt fødte børn på et stort hospital i byen Sibiu. Estera fået en opgave som vejleder omkring spædbarnspleje i en rumænsk TV-kanal med kristent indhold.
DBM har haft et samarbejde med Estera i mange år. Som helt ung tilbragte hun et skoleår på Luthersk Missions Efterskole i Løgumkloster.

Et møde med “strikkerne”

Estera fik mulighed for at møde en flok kvinder, som mødes regelmæssigt i Haderslev og Aabenraa for at strikke små huer, tæpper og andet. Disse ting sendes til Estera, for at hun kan bruge dem på hospitalet eller give dem med ved udskrivning som hjælp til mødre med få ressourcer.
Estera fortalte ganske levende og engageret om sit arbejde og om hvordan hun netop ved at gøre sit arbejde godt, kan tjene Gud og gøre nytte med de evner Gud har givet hende.
Hun viste billeder af nogle af de små børn og de strikkede gaver fra Danmark. Det er især til børn i kuvøse, at både tæpper og huer er til gavn. Hun fortæller altid mødrene og sine kolleger, at det strikkede er gaver fra DBM. Det at høre om den glæde de små stykker håndarbejde kan gøre, blev en vældig opmuntring for dem, der mødes og strikker! Det var dejligt at høre, at det vi sender, gør god gavn og altid minder Estera om, at hun ikke er alene i arbejdet. Der var mulighed for at stille spørgsmål og alle gik klogere hjem og med ny lyst til at strikke videre.

Andre kan også hjælpe

Der er også andre kvinder i Danmark, der strikker end dem, der var heldige at kunne være med den formiddag. Vi fortæller dette, for at det også kan være en opmuntring til at blive ved med denne opgave. Er der nogen, der har lyst at bidrage til strikkeopgaven, så kontakt gerne Gerda Skov på DBMs kontor for nærmere information (tlf. 74821757 / dbm@balkanmission.dk). Opskriftforslag kan hentes v. links til højre for denne tekst.
Tak Gud for Estera og for at DBM’s indsamlede midler er til glæde og velsignelse i Rumænien.