Dansk Balkan Mission har nu afsluttet oversættelse og udgivelse af andagtsbogen ”Et er nødvendigt” af afdøde LMH-forstander
Hans Erik Nissen på farsi. 

Bind 1 med andagter til månederne januar til juni udkom november 2018
Bind 2 med andagter til månederne juli til december udkom juni 2019.

Bogen er udgivet i samarbejde med Lutheran Heritage Foundation, USA (LHF) – og distribueres i samarbejde med den lutherske frikirke, SELK, i Tyskland med udgangspunkt i missionscenteret “Die Brücke” i Leipzig.

Lang proces

Processen omkring denne oversættelse har været ekstra lang (siden foråret 2016), da farsi er et sprog, hvor den enkelte oversætter ofte har et ”personligt” sprog. En del bibelske udtryk findes på farsi kun i kristne sammenhænge. Desuden har der undervejs været udfordringer med sygdom og flytning af oversættere.
Iranske Hamideh Valand i Norge, hvis livshistorie også er oversat til farsi i hæftet ”Manden med naglemærkerne” (kan også bestilles hos DBM), har håndskrevet oversættelsen. Disse blev dernæst indtastet, korrekturlæst og sprogligt drøftet af 2-3 iranere bosat i Midtjylland og i Holland frem til udgivelsen.

Spredes i hele Nordeuropa og USA

Bøgerne vil kunne spredes blandt farsitalende i Danmark og i hele Skandinavien. Desuden er der aftalt en portion til det store kirkelige arbejde blandt kristne iranere, der foregår i hhv. Leipzig og Berlin-området. I Leipzig er det ved missionær og præst Hugo Gevers (se mere her) og i Berlin er det i kirken Steglitz-Lutherisch ved Gottfried Martens. Gennem disse to steder er der kontakt til flere tusinde iranske kristne i hele Tyskland og Holland-Belgien.
Endelig har Lutheran Heritage Foundation (LHF) kontakt til en større gruppe lutherske iranere bosiddende i Canada. Desuden vil LHF forsøge at gøre bogen tilgængelig via en webplatform.

Prisen er gratis

Bogen trykkes og betales gennem indsamlede gaver til projektet. Derfor kan man frit bestille bogen til uddeling
(modtager betaler kun porto). DBM modtager dog gerne gaver til det og fremtidige oplag på f.eks. MobilePay på
”37930” – mrk. ”Et er nødvendig”.

Hans Erik Nissens liv og virke

Andagtsbogen ”Et er nødvendigt” blev skrevet af Hans Erik Nissen i slutningen af 1980’erne i Danmark. Selve andagtsbogen er med oversættelser til en lang række sprog nu udkommet i mere end 75000 stk. Det er når man tæller i samlede bind (så en udgave i 2 eller 4 bind tæller kun som 1 stk).

Da Hans Erik Nissen som forstander for Luthersk Missions Højskole (LMH) i Hillerød var en meget brugt prædikant ved kirkelige arrangementer i hele Skandinavien, blev bogen snart udgivet på både norsk og svensk (og derfra spredt i Finland).
Hans Erik Nissen var først sognepræst i Emdrup kirke i Kbh. NV i 4 år. Derefter blev han forstander ved LMH i 33 år. I den periode skrev og redigerede han flere bøger ud over denne andagtsbog. I den samme periode indtalte han også ca. 1200 radioudsendelser med bibelforklaringer til brug i lokalradioer landet over.
Efter sin pensionering rejste han meget som prædikant i de skandinaviske lande, før han i 2010 blev frivillig valgmenighedspræst ved en menighed i Melby nord for Frederiksværk på Nordsjælland frem til sin død i januar 2016.

Front cover på bind 1Front cover bind 2Front cover på bogen om Hamides vej til kristentroHans Erik Nissen