Interessant ide

I forbindelse med sommerlejren i roma-landsbyen Cetateni fik Gigi og Adi samlet nogle af de store drenge til at spille fodbold. De optrådte endda med trøjer fra Danmark (bl.a. med ”Frøs Herreds sparekasse” på trøjerne).
Efterfølgende har der været talt lidt frem og tilbage om, hvordan det kunne bruges konstruktivt for arbejdet.

Virkeliggørelse

I denne uge, mandag eftermiddag, samlede Gigi og Adi en flok drenge fra Cetateni. Denne gang til en form for træning. Det er nemlig meningen, at der skal laves en træning i hver af de roma-landsbyer, hvor DBMs team holder samlinger. Denne træning skal føre til at de en gang årligt skal mødes til en stævnedag.

Anderledes træning

Allerede i mandags var det dog ikke en helt almindelig fodboldtræning. Der blev i stedet begyndt med at læse et bibelafsnit og bøn. Det var ikke for at gøre de unge bedre på fodboldbanen, men i stedet for som fordi fodboldtræningen skal ses som en del af DBMs samlede arbejde i landsbyerne. Her er bare en måde at bevare kontakten med de unge drenge (og piger) i byerne. Det er netop dem, der let løsriver sig fra at komme til børnesamlinger – og som ikke er parat til at finde ind i voksenlivets fællesskab i multihuset endnu.

Høje og gode mål

Ud over at bevare kontakten og et ønske om at de unge må lære Jesus at kende gennem de faste andagter – og selve fodboldspillet, så håber Gigi og Adi at de unge må lære en god arbejdsdisci-plin, må lære at arbejde sammen og kende til fairplay normer.

BLIV MEDLEM AF DBM – for 50,-/året hjælper du DBM at fastholde fradragsret for gaver – se HER hvordan.