Dette kan næsten kun beskrives med billeder. Se her hvordan børn og voksne i roma-landsbyerne rundt om Câmpulung i det centrale Rumænien reagerede på de knap 2000 familie-julepakker, som DBMs medarbejdere har delt ud denne december måned.

To brødre i Aninoasa

Gigi, Virgil og Adrian blev modtaget af to brødre ved indkørslen til roma-landsbyen i Aninoasa. De to drenge mistede deres far for godt et år siden, hvorefter deres mor rejste med en anden mand ud af Rumænien med deres lillebror. Nu bor de alene tilbage og har forefaldende arbejde og lever af andres hjælp (deres far var fætter til landsbyens leder). Inden deres far døde havde han dog lært dem at tro på Jesus som frelser og hjælper, hvilket er en trøst for de to drenge. De fik lidt ekstra julehjælp fra DBM inden der blev delt ud i gaden til familierne:

I DBMs hus i Cetateni

I Cetateni var mange samlet. Det er godt at have muligheden for at samle de op mod 200 børn fra landsbyen i DBMs hus her inde blandt bjergene. Det er en fornøjnelse at iagttage, hvordan Adrian har så god kontakt med børnene – og at se glæden, når de går hjem med deres julepakke.

 

Schitu (Lazaresti)

Det nye børnehus i Schitu lagde rum til et børnemøde med forældre inden uddeling af pakkerne her. Også her var der glade børneansigter (og forældre ligeså).

På gaden i Slanic

DBM har ikke et hus i Slanic. Roma-landsbyen er ikke så stor og ligger klemt ind mellem skov og mindre bjerge nord for Aninoasa. Det gør ikke behovet for at høre julens budskab eller den konkrete hjælp mindre – og glæden tilsvarende stor.

I Dragoslavele

Der var mange børn og voksne i Dragoslavele den aften, der blev delt gaver ud. Måske mere end 200, så alle pakkerne til byen forsvandt. Det var godt. Der var også god lydhørhed for forkyndelsen af julens evangelium forinden.

Gamacesti – igen mange fremmødte

Også i Gamacesti var der stort fremmøde. De 300 pakker, der var tiltænkt byen fik også næsten alle en hånd at gå hjem i. Det er stort at se børnenes øjne, når de åbner for børnebøger, godter og mad til familien.

Endelig – Valea Marcelarului

Sidste landsby på runden – men også her stor nød og stor glæde over julesamlingen. Kort tid forinden havde DBMs medarbejdere været på besøg med noget tøj til de mest udsatte familier.