En dag lå en kuvert i postkassen. Den var fra Noam Haahr på 2½, som sendte sine sparepenge, 105 kr., til DBMs indsamling til nødhjælp i Ukraine og ukrainske flygtninge i nærområdet. Tak til Noam – og til alle de andre, der har bragt indsamlingsbeløbet op over 200.000,- kr.

Indsamlingen fortsætter – for nøden fortsætter. Indbetalinger – mærket ”UKRAINE” – kan ske til:

Bankkonto: 2451 – 7303 107 742
Eller MobilePay: 37930

(DBM er registreret til at indberette gaver til skattefradrag, så hvis CPR-nr. anføres, vil beløbet blive indberettet).

Fra Ukraine ser vi dagligt billeder og kan læse beretninger om udbytte af de midler, som sendes dertil.
Præsten Oleg Schewtschenko deler glædeligvis mange billeder på Facebook fra sine ture ud med nødhjælp. Her er nogle få af dem.
Oleg og hans team har været engageret i at pakke førstehjælpspakker til både lokale, frivillige og soldater. Der har været kørt mad og tøj til havnebyen Mikolayev, der er en stor værftsby tæt på Krimhalvøen. Her ligger også en af de lutherske kirker, som fordeler nødhjælpen videre ud i lokalområdet.
Oleg og teamet har også været på besøg i en menighed i Dnepr med ekstra madrasser og mad. Her har folk samlet sig i kirkens lokaler for at søge sikkerhed.
Desuden har der været kørt mad og tøj/sko ud i flere landsbyer i området omkring Odessa. Der er billeder fra uddelingen der, hvor tøj og sko lægges ud på græsset og så kan beboerne stille gå rundt og finde, hvad de må have behov for. Der ses til at alle få del i donationerne.