DBM gør det muligt for dansk (og eller skandinavisk) sundhedspersonale at medvirke i sundhedsteam i januar/februar 2025.

Dansk Balkan Mission søger frivilligt sundhedspersonale til sundhedsteam i Rumænien. Vi søger 2 læger og 3 sygeplejersker til en rejse i periode 21. januar og 4. februar 2025. Se video med foto&video fra tidligere lægebesøg (fra USA) i romalandsbyer.
I samarbejde med DBM, har Betania kirken i Pucioasa, ca. 100 km. nordvest for Bucharest, et kristent-humanitært arbejde i nogle romalandsbyer i nærheden af Câmpulung, ca. 200 km. nord-vest for Bukarest. Kirken har lokalt ansvar overfor myndighederne og er engageret i formidling af f.eks. hospitalsudstyr, medicin, fødevarer og andet til fattige og ældre. Kirken er medlem af Baptist Union i Rumænien.
Som noget nyt, vil DBM gerne hjælpe kirken, ved om muligt at kunne sende et sundhedsteam fra Danmark, f.eks. bestående af 2 læger og 3 sygeplejersker. Dette team vil være i Rumænien 7–11 dage i perioden 21. januar til 4. februar 2025, da erfaringen viser, at romaernes behov størst på den årstid. Tidsrum afhænger af deltagernes muligheder og flyforbindelserne.
Sammen med medarbejdere fra Betania kirken besøges fortrinsvis romalandsbyer, hvor der tilbydes konsultationer med basal lægehjælp og medicin. Behovet findes især hos romaer, da de kun kan opnå samfundets sundhedsforsikring ved fast arbejde og ellers må nøjes med akuthjælp.
Til dette nye tiltag søger vi kontakt med læger og sygeplejersker – fra Danmark – eller Norge/Sverige.
Vi forestiller os at du er praktiserende læge, evt. pensioneret, for at have en bred medicinsk tilgang.
Sygeplejerskerne har måske erfaring fra hjemmepleje, skadestue eller anden medicinsk baggrund.
Kirkens frivillige vil tolke fra engelsk til rumænsk ved konsultationerne.

DBM står for de praktiske ting

DBM indkøber medicin i Rumænien. Sundhedsteamet rejser på DBM’s regning og med DBMs rejseforsikring. DBM sørger for indkvartering og almindelige måltider i Rumænien. En dansk medarbejder fra DBM er med på turen.
Kontakt gerne snarest muligt – helst inden midten af oktober!
Kontaktperson hos DBM mhp. yderligere afklaring.
Daglig Leder
Jens Aage Nielsen
mail: agnjaan@outlook.dk
tlf.: 2370 1428