Når hjælpen fra DBM kommer ud i landsbyerne, følges legemlig og åndelig mad ofte ad.

Af Adi Dulgheru

Den første dag i oktober tog Gigi, Nicu (Vulpe) og jeg ud til landsbyen Gamacesti.

Konserves til alle

Vi skulle derud for både at dele evangeliet og nogle af de dåser med konserves, som vi har fået fra Tulip i Danmark, med landsbyen. Selv konserves har en udløbsdato, som vi må overholde.
Vi læssede bilen og fik os placeret på nøglepositioner i landsbyen, så vi kunne nå flest muligt. Vi fordelte opgaverne imellem os, så en af os på skift delte evangeliet, en anden delte invitationer ud til at komme til de faste arrangementer i multihuset sammen med et stykke slik og den sidste af os delte konservesdåser ud. Vi fik også hjælp af Geta fra Gamacesti til både at pakke ud og dele ud. Hver familie fik 5 dåser. På den måde fik vi delt over 1000 konservesdåser ud.

De fattigste hjalp os

Undervejs kom 3 af landsbyens fattigste drenge og hjalp os. Vi kender godt deres familie, fordi de har fået hjælp af os tidligere. De fortjente i alt fald de konservesdåser, som de fik med hjem til familien, for de sled hele dagen og hele vejen igennem landsbyen sammen med os.
Sultne ører
Der blev også lyttet til forkyndelsen. En af roma’erne stoppede med sin bil for at lytte til Gigi. Snart holdt endnu en bil – og så kom en 3. sort bil til. Førerne af bil nr. 2 og 3 begyndte at råbe af den første om at flytte sig, men den første svarede blot: ”Hør dog, hvad denne mand siger til os”. Han var blevet stoppet af budskabet. Vi beder nu om at det må blive til tro hos dem!

Smuk natur

Vi havde et skønt vejr. Der var frisk ren luft fra skoven omkring os og nogle steder havde vi virkelig god udsigt. Det gjorde indtryk at høre Nicu forkynde om Jesus som den gode hyrde med udsigt til får og hyrder i baggrunden (se ovenfor).

Det er planen, at vi skal nå igennem flere landsbyer på samme måde.