UdklipLigesom i 2014 besluttede man at holde 3 lejre fordelt med en uge i 3 af landsbyerne. Emnet for i år var: ”Herre, lær os at bede”.
I ugen fra 13.-17. juli var næsten 100 børn med på lejr i Valea Macelarului.
Lederne fra Speranta DBM, Virgil Flueras, Daniel Chivu, Gigi Gugiu, Doina Petrache og Marius Jiga, stod for et godt program hver eftermiddag.
Dorothy Ionila, Gheorghe og Maria og ledernes børn hjalp med praktiske ting, maling, Lego og konkurrencer. Børnene blev delt op i to grupper efter alder. Det var bl.a. en ny opdagelse af former og farver at bygge med Lego.
Et stafetløb tiltrak mange voksne fra landsbyen, og lejren blev på flere måder en fælles oplevelse for alle familierne. Mødre, bedstemødre og kammerater heppede ivrigt på de to hold.
I den følgende uge 20.-24. juli blev sommerlejren holdt i DBM- huset i Dragoslavele:
En hilsen fra medarbejderne lød: ”Mandag var der storm og regn, men fra tirsdag har vi haft velsignede dage, – mange mødre kommer med deres børn og vi har nogle glade timer sammen. Daniel lærer dem nye sange, vi har undervisning, (vort emne er: Herre, lær os at bede) lærer vers og der er farvelægning. Vi bygger med Lego og leger forskellige lege – og børnene nyder det. Tak for forbøn.”
De børn, der kom tidligt, gik med i dette ”Jesus-tog” rundt i landsbyen for at hente flere ind.

Udklip2Der blev også leget med Lego i Dragoslavele. For drengene drejede det sig om at bygge det højeste tårn, mens pigerne anbragte flest mulige legofigurer i deres byggeri!
En uge senere, 10.-14. august, var der igen sommerlejr. Det var i Gamacesti med over 100 børn. De måtte deles op i flere hold, så nogen var ude, når andre var i salen.
Det kneb med pladsen, men børnene fulgte ivrigt med. Der var også voksne, der lyttede med.
Man ser, hvor vigtigt det er, at dette arbejde drives og fortsætter i betydningen for både børn og voksne i sådan en romalandsby.
Drengene prøvede kræfter med en omgang tovtrækning. Virgil fik det sat i gang til stor glæde og engagement.
Fredag eftermiddag samledes hele flokken foran huset og takkede for en god lejr