DBM-team hjalp med årets julepakker i Pucioasa

3. Søndag i advent var knap 50 mødt frem til gudstjeneste i Bethania menigheden i provinsbyen Pucioasa halvanden times kørsel nord for Bukarest. Menigheden er DBMs tætte samarbejdspartner.

Gudstjeneste og kirkefrokost

Det var en gudstjeneste med adventsange og -salmer på melodier, vi fire udsendte fra Danmark kunne nynne med på. Der var bøn, korsang og fine musikalske indslag. Danskerne skulle også bringe en hilsen inden prædikanten tog fat. Efter kirkefrokost blev stolene ryddet til side og kirkerummet omdannet til “pakkecentral” med lange borde, pakker med konserves, evangeliserende hæfter, kalendre, tandpasta, tandbørster, chokolade og kiks.

Pakning på Henry Ford-manér

5 ældre kvinder sad ved den ene væg og samlede de 1800 bokse i skoæskestørrelse.
Kasserne blev sat ved den ene bordende af et langbord og med Henry Fords bedste samlebåndsprincip flyttedes kasserne ned langs bordene
efterhånden, som de blev fyldt op med gode sager – doneret af DBM.
De fyldte æsker blev stablet op rundt om et par hjørner i salen og står nu klar til uddeling blandt børnene i roma-landsbyerne inden jul. Vi fire danskere fandt også vores pladser i samlebåndskæderne, hvor vi kunne gøre en indsats.
Der var en fantastisk positiv og festlig stemning med smil og latter, dog ind imellem lidt gråd fra et par små, der trængte til forældres
opmærksomhed. Der var ingen sure miner eller dovent ‘kikkenpå’.

Dejlig oplevelse

Alle deltog, og efter knap 3 timer var 1800 småkasser pakket og lukket. Menigheden hilste af med hinanden og sev hjemad. De sidste hjalp med oprydning i kirkesalen. Det var en dejlig oplevelse at være med til, både gudstjeneste og pakning, og der var en følelse hos alle af taknemmelighed og glæde.

af Marianne og Henry Holm Hansen, Anne-Grethe og Jens Aage Nielsen