Andagtsbogen “Et er nødvendigt” er udkommet (pr. 10.5.) på det centraleuropæiske sprog slovakisk. Udgaven på slovakisk er ligesom de øvrige fra DBM i 4 kvartalsbind med forsideillustration af Jørn Henrik Olsen (tidl. Institutionsleder på MF).

Udgivelsen i Slovakiet er lavet sammen med den lutherske lægmandsorganisationen EVS (http://evs.sk/), der på mange måder minder om danske kirkelige ungdomsorgansitioner som IMU, LMU og KFS. De har netop afholdt en ungdomskonference, hvor bogen skulle være uddelt.

EVS modtager støtte fra flere kirkelige organisationer i Skandinavien – herunder Nordisk Östmission, Sarepta i Norge og ikke mindst netværket SEM-Scandinavia, der under samlet ledelse af Curt Westmann har formidlet en stor del af kontakten.

DBMs støtte til EVS og Slovakiets kristne hænger sammen med at der i Slovakiet er en stærk tradition for at den lutherske kirke driver mission blandt landets mange romaer. En del af bøgerne vil også blive sendt til de slovakiske menigheder i det vestlige Rumænien (læs her).