Gigi har i mange år på det nærmeste været at identificere som DBMs ansigt i romamissionen i Câmpulung, Som ingen anden Gigi været båret af en ihærdighed og en brand for at række både social og åndelig hjælp til romaerne.

DBM omstrukturerede

For et par år siden var det tydeligt, at DBMs oprindelige struktur i Rumænien trængte til en opstramning. På daværende tidspunkt blev den rumænske gren drevet som en underafdeling af dansk DBM. Det krævede administrativt dobbeltarbejde. Især i Rumænien var der regler for organisationer som DBM, der blev besværlige og ressourcekrævende. Derfor lavede DBM og kirken Betania i Pucioasa en donationsaftale med efterfølgende støtteforpligtelse, så huse, inventar og medarbejdere overgik til dem. Da Gigi på det tidspunkt var deltidsansat og samtidig ejede en række lokale genbrugsbutikker, valgte han at trække sig for en tid.

Nu er Gigi tilbage

Med en ny gen-satsning på børnemøder, voksensamlinger og hjælp især til de roma’er, der bor i Gamacesti, er Gigi blevet inviteret med igen. Gigi har så stor forståelse for romaernes vilkår og let ved at komme ind på livet af dem i samtale (billede th. fra 2018) – eller opfattes og fungerer naturligt som præst for mange roma’er (fra begravelse i 2017), så det er en glæde for DBM, at Nicu og Adi har fået Gigi tilføjet på medarbejderlisten.

Gigi får særligt roma-landsbyen Gamacesti som sit ansvarsområde og vil overtage der fra begyndelsen af 2024.