Lejr i Dragoslavele

Som tidligere var der igen i år lejrdage i multihuset i Dragoslavele.

Det har også denne gang været dage fyldt med sang og glæde. Der var masser af aktivitet og tid til eftertanke. Der var gode fodboldkampene og tid til forfriskninger bagefter. Det var også godt med tid til at tegne og male. Det bedste er dog, når der fortælles bibelhistorie og man synger sammen.

Tre fra kirken i Pucioasa deltog i Dragoslavele

Nick Arjan fortæller om, at det er så godt at komme og opleve roma-landsbyerne igen og igen. Der er til stadighed nye sider at opdage. F.eks. lagde han denne gang mærke til, at børnene er meget modtagelige og interesserede i at høre bibelhistorierne. De forstår tydeligvis ganske meget. Samtidig har disse børn bare energi i kroppen. Derfor kan det være svært for dem at holde opmærksomheden, når de egentlig skal lytte. Det bekræfter blot, at børnene er vænnet til at være i stadig aktivitet ude i roma-landsbyen. De er slet ikke er vant til at sidde så længe på en stol.

Nick Arjan med sine 4 søstre, hvoraf Marta og Daniella er de to i midten.

Marta fortæller hvordan det at være med i landsbyen minder hende om, hvad Jesus gjorde. Han brugte sit liv på at hjælpe os mennesker med sit nærvær og sin kærlighed. Det får også hende til at give af sig selv, når hun ser den store nød hos romaerne.

Daniela fortæller

For Daniela er det også blevet en stor glæde at have været med i børnelejren.
Det slog hende, hvor meget disse børn hungrer efter at få voksnes opmærksomhed og kærlighed. Det er de samme børn, der som roma’er kan have svært ved at være ”elskværdige”, fordi det omgivende samfund så let regner dem for uværdige.
Jeg fik anledning til at lære 5 piger lidt bedre at kende, og de ønskede stærkt at lytte til, hvad det betød for mig at kende frelsen i Jesus Kristus.
Deres lydhørhed mindede mig om, hvor stor Guds kraft er til at forandre et menneske i en ung alder. Derfor ønsker jeg for dem, at selv om de måske gennem ægteskab og livsvilkår vil blive ført i mange andre retninger, at de så må huske det, de har mødt i disse lejrdage.
På mange måder var det også det, som fyldte dagene – med bibelsamtaler og bøn for disse unge.