En enorm opmuntring

Uddeling af julepakker i Cetateni var i år en enorm glædelig begivenhed.

Nicu har haft Daniel Onea med til at bygge i Varfurí og har flere gange besøgt hans “huskirke” i Cetateni. Alligevel var det overraskende at se, hvor mange, der mødte op til uddelingen af julepakker – og at de sang så godt med på sangene.

Daniel stod for at synge en række julesange sammen med børnene – imens han spillede på harmonika til. Nogle af sangene var ret gamle rumænske julesange, som ialt fald Adi fortæller, at han ikke havde hørt før. Efter julesangene fremsagde børnene nogle bibelvers, de havde lært udenad for hele forsamlingen. Adi fik lov at fortælle og forklare juleevangeliet. Så var der tid til fælles bøn – og flere i forsamlingen takkede og bad for både kirken i Pucioasa og for DBM i Danmark.

Ændret forsamling

Flere i forsamlingen har tidligere været afvisende overfor at komme i huset og især afvisende overfor kristen tro. Nu sad de med i lokalet – sang med på sangene – og enkelte af dem bad højt. En kvinde, der har levet et liv langt fra kristentro, fortalte Daniel om, at hun kommer fast til kirke og bekender kristentroen. Der er en ændret forsamling – og en ændret landsby i Cetateni.